Verhalen, discussie, videoclips, muziek


De sprekers bereiden korte voordrachten voor. Hiermee prikkelen ze ons en dagen ze uit om stelling te nemen. Het zijn stuk voor stuk mensen die door bestsellers, andere publicaties en optredens, prominent zijn.


Frank Heinen

Tine de Moor

Jurriën Hamer

Mardjan Seighali

Frank Heinen is een jonge kritische journalist (o.a. Volkskrant en HP/De Tijd), publicist en Utrechtse slimmerik (finalist bij de Slimste mens). Hij leidt op 10 maart het inhoudelijk programma en de discussie.

Tine de Moor groeide op in Vlaanderen, werkte o.a. in Utrecht en is nu hoogleraar ‘sociaal ondernemen en instituties voor collectieve actie’ (Erasmus/RSM). Zij plaatst ‘goed doen’ in een breder perspectief.

Jurriën Hamer is gepromoveerd filosoof en jurist en schreef kortgeleden het reeds bekroonde boek: 'Waarom schurken pech hebben en helden geluk’. Hij daagt uit om gewetensvragen rondom solidariteit te stellen.

Mardjan Seighali vluchtte uit Iran, leidde het UAF en is nu o.a. voorzitter van het Humanistisch Verbond. In 2021 kwam haar boek ‘Tot op de dag’ uit. Zij deelt met ons haar ervaringen om hulp te geven en te ontvangen. 

Ook nog! Een team van Rotary is in reportagestijl, gaan kijken bij de Sint Maartens’ anno nu: in Utrecht actieve organisaties die zich vanuit een ideaal en betrokkenheid inzetten voor anderen en de samenleving als geheel. In videoclips laten we het zien. Verder is er op verschillende momenten deze middag muziek van Artvark. Dit saxophoonkwartet speelt alleen op de beste podia en is nu exclusief bij ons met hun melodieuze met groovy sound.


Artvark 


Gasthuis Leeuwenbergh
Leeuwenbergh is een prachtig historisch gebouw in de binnenstad van Utrecht. Hier wil je geweest zijn alleen al om de sfeer en akoestiek. De middag van 10 maart is het voor ons de plek om rond te lopen, naar verhalen te luisteren en elkaar te ontmoeten bij de aangeklede borrel.


Gasthuis Leeuwenbergh


Over Rotary
Rotary is internationale een service-organisatie die in Nederland in 1923 is opgericht met clubs Amsterdam en Utrecht. Inmiddels zijn er tientallen clubs in heel Nederland. Zij organiseren en ondersteunen projecten op allerlei gebied om de wereld een beetje beter te maken. Leden zijn werkzaam in verantwoordelijke posities in de samenleving, ieder brengt ervaring in vanuit een specifiek beroep of sector. Zij hebben bijeenkomsten om te ontmoeten, van elkaar te leren en samen te werken aan de doelen van Rotary.

 

datum: 10 maart 2023
tijdstip: inloop vanaf 13:00
start programma 14:00
borrel vanaf 17:00

Aanmelden.
Je bent van harte welkom om te komen. Meld je zo snel mogelijk aan via deze link. We vragen een bijdrage van €10,= als een ‘no-show beschermer’ en om een ‘gratis’ borrel te kunnen aanbieden.  

 

10 maart 2023

13:00 - 14:00

Inloop

14:00 - 17:00

Programma

17:00

Borrel

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren